неділя, 30 вересня 2018 р.

Наша школа у проекті DOCCU

27 вересня у Львові відбувся масштабний освітній захід - (не) Конференція «Нова українська школа – школа дієвої демократії», за участю Lubomyra MandziyМикола Кацюба, освітян Львівщини та учнів, експертів проекту DOCCU та журналістів. Чому (не) Конференція? - тому що: тільки цікаві виступи, актуальні теми та спікери, які діляться інноваційними ідеями та практиками.
У фокусі - як відбувається і що вже досягнуто у Львівському регіоні у рамках освітньої реформи.
Під час експертних панелей, які проходили паралельно, слухачі дізналися як налагодити взаємодію між школою, владою та громадою, як буде здійснюватись управління освітою в умовах децентралізації, які інструменти освіти для демократичного громадянства (ОДГ) та освіти з прав людини (ОПЛ) можуть успішно працювати у школі, та багато іншого.
Серед кращих практик - успішні приклади управління у закладах освіти, участь громадських організацій у впровадженні ОДГ/ОПЛ, стартап нових ідей та майстер-клас, щоб навчити, яким же має бути демократичний урок.
За словами регіональної експертки DOCCU Олена Шиян: «Львівщина працює у рамках проекту DOCCU вже 2 роки. Школи-партнери проекту самостійно відгукнулись і почали впроваджувати принцип успішної взаємодії у системі «школа-влада та громада». Зараз вони залюбки діляться цим досвідом та стали основою для реалізації поширення проекту у інших школах. Сьогодні майже у кожній школі Львівщини є особа, яка пройшла курси і є носієм цієї ідеї. Понад 26 % педагогічних працівників регіону пройшли навчання, а це майже 9 тисяч осіб».
Головна експертка DOCCU Лариса Жабенко відмітила: «Подібні заходи дуже важливі для проекту. Вони сприяють обміну думками, досвідом та пошуку спільних рішень. Я вважаю, що саме неформальна обстановка сприяє побудові відкритого діалогу, де нема готових відповідей на запитання».
Організатори заходу: швейцарсько-український проект #DOCCU та партнери.Світлина від Надії Кондрашової.Світлина від DOCCU.Світлина від DOCCU.
Світлина від DOCCU.

1 коментар: