понеділок, 19 лютого 2018 р.

Вчителі вчителів: як змінились і що змінюватимуть тренери НУШ


Увага !Наступна інноваційна пропозиція!!!Громадянська освіта !
3 компонент проекту-"Вчителі"
Doccu

Демократизація освітнього процесу

Компонент  спрямований на формування демократичної культури як основи розвитку громадянського суспільства через реалізацію демократичних принципів у всіх аспектах шкільного життя та сприяння розвиткові шкільного самоврядування.
Сьогодні сучасна школа повинна дати учням не тільки певні знання, уміння та навички, але й виховати соціально адаптовану та громадсько-орієнтовану особистість, яка після закінчення школи успішно займе своє місце в житті.
 Саме в школі учням необхідно дати знання, що надалі дозволять їм орієнтуватися в безлічі співтовариств і робити правильний вибір, тому що вже в шкільному віці формується громадській світогляд дитини. Але лише знання теорії недостатньо для формування в учнів активної громадської позиції.
 Мікросередовище всередині школи необхідно сполучити з реальною дійсністю навколо школи.
 Громадсько-активна школа не відгороджує учнів від реального життя, а включає це життя у свої уроки, позаурочну діяльність, створюючи єдине поле громадського виховання не тільки учнів, але і всіх учасників освітнього процесу. У результаті йде комплексне, системне виховання громадянина не тільки в школі, але і поза її межами.
Педагоги школи шукають шляхи зміни освітнього середовища,яке зможе створити демократичну платформу взаємодії між учасниками освітнього процесу.

Світлина від Юлії Адміністратор.Світлина від Юлії Адміністратор.Світлина від Юлії Адміністратор.Світлина від Юлії Адміністратор.

Немає коментарів:

Дописати коментар