четвер, 2 листопада 2017 р.

Стартував проект професійного зростання учителя


2 листопада 2017 року в опорному закладі "Рудківська СЗШ І-ІІІ ст. ім. Володимира Жеребного" розпочалася реалізація першого етапу проекту "Професійне зростання педагогів".

 Під час засідання було обговорено зміст нового закону України "Про освіту".Методист ЛОІППО Коцовська О.С. окреслила законодавчі засади перспективного розвитку освіти .
 Обговорено питання діяльності освітніх закладів у об'єднаних територіальних громадах.


Світлина від Юлії Адміністратор.

Автономія шкіл,зміни в навчальному процесі,компетентності на додачу до знань
Закон прописав 10 компетентностей для школярів. Це те, чим в процесі навчання має оволодіти учень: спілкування державною та іноземними мовами, математична компетентність, загальнокультурна, екологічна, підприємливість, інноваційність, уміння навчатися упродовж життя.
Оцінювання знань
Державна підсумкова атестація буде введена для рівня базової середньої освіти. Учні молодшої школи також будуть тестуватися, але з моніторинговою метою.
Форми здобуття освіти
Їх відтепер буде три: формальна (офіційне підвищення рівня освіти), неформальна (підвищення рівня поза офіційною системою підвищення кваліфікації – тренінги, гуртки, курси) та інформальна (самоосвіта).
Мова навчання
У навчальних закладах відтепер викладатимуть виключно українською мовою. Учням і студентам національних меншин і корінних народів гарантується право на навчання рідною мовою. А для його реалізації створюватимуться окремі класи.

Інклюзивна освіта
Закон зобов'яже навчальні заклади створювати класи для учнів з особливими потребами, якщо виникне така необхідність, наприклад, на звернення батьків.

Зміни в управлінні навчальними закладами

Збільшення зарплат вчителям
"Мінімалка" для викладачів складе три мінімальні зарплати. Виплати збільшать до 6,5 тисяч гривень. Натомість для вчителів запроваджується добровільна сертифікація. А у випадку її успішного проходження — 20% надбавки до зарплати.
Автономія шкіл
Ухвалювати навчальні плани тепер буде сама школа. Але вони мають бути такими, щоб досягати результатів навчання, які формуватиме міністерство.
Уроки проводитимуть у формі гри, щоб учитель був частиною команди, а не "правителем".
Звіт про гроші
Кожна школа буде зобов'язана звітувати про свою фінансову діяльність на сайті. Щоб громадськість в особі батьків та меценатів, зокрема, знала і могла контролювати, скільки і звідки надходять гроші та куди витрачаються.
Інспекція шкіл
Перевіряти навчальні заклади тепер буде Агентство забезпечення якості освіти, а не місцеві органи управління освіти, як це було досі.

1 коментар:

  1. Тут можна скачати Конспекти уроків географії 9 класу 2017-2018 н.р. «Україна і світове господарство» за новою програмою у форматі doc регулярно оновлюється
    https://v4itel.pp.ua/konspekti-urokiv-geografii-9-klasu-skachati/

    ВідповістиВидалити